Baat Bij Digitaal

App voor huiswerkoefeningen

Vaak geven onze fysiotherapeuten naast de behandeling ook adviezen en oefeningen mee om thuis aan de slag te gaan en het herstel te bespoedigen. Het kan lastig zijn om deze oefeningen te onthouden en op de juiste manier uit te voeren. Zeker als u meerdere oefeningen tegelijk meekrijgt. Trouw de oefeningen doen wil er ook nog wel eens bij inschieten doordat de dag al volgepland zit of de oefeningen simpelweg vergeten worden. Met de app voor huiswerkoefeningen van Physitrack kan dit voorkomen worden.

Wat is Physitrack?

Physitrack is een programma dat u als service van Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat kosteloos kan downloaden op uw smartphone, tablet of openen op uw computer. In dit programma staan bijna 2000 Nederlands gesproken video’s met oefeningen. De video’s laten helder en overzichtelijk zien hoe u een oefening op de juiste wijze kunt uitvoeren. Ook zijn er meer dan 90 standaard oefenprotocollen aanwezig en video’s met duidelijke uitleg over specifieke klachten of aandoeningen.

In de PhysiApp kunt u instellen om een herinnering van uw oefeningen te ontvangen op elk gewenst tijdstip. Ook kunt u na het doen van uw oefeningen door middel van het aanklikken van een smiley aangeven hoe de oefeningen gegaan zijn. Zo kunt u door de tijd heen uw eigen voortgang zien.

Hoe werkt het?

Na een intake of behandeling binnen onze praktijk bepaalt de fysiotherapie samen met u welke oefeningen voor uw klachten het meest geschikt zijn. De fysiotherapeut selecteert de oefeningen in het Physitrack programma. U ontvangt een mail om de PhysiApp te downloaden. Tevens ontvangt u een link naar het programma online en een persoonlijke inlogcode. Wanneer u het programma of de app geïnstalleerd heeft, kunt u aan de slag met uw huiswerkoefeningen. In de instellingen kunt u uw voorkeuren opgeven.

Alle fysiotherapeuten binnen Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat hebben toegang tot Physitrack.