We-FIT fitness

Hebt u een blessure, een chronische aandoening of specifieke klacht en wilt u werken aan uw herstel?

  • Bent u minder belastbaar tijdens het uitvoeren van uw dagelijkse taken en wilt u uw conditie op peil houden?
  • Wilt u na bijvoorbeeld een ziekteperiode, operatie  of bevalling opnieuw beginnen met sporten?
  • Bent u in de eindfase van uw fysiotherapeutische behandeling? Of hebt u deze al afgerond en wilt u onder begeleiding blijven trainen?
  • Wilt u graag onder begeleiding aan uw gezondheid werken?

Wellicht is We-FIT fitness dan iets voor u!

Wat is We-FIT fitness?

We-FIT fitness is groepsgewijs trainen waarbij met behulp van professionele apparatuur specifiek en gedoseerd geoefend en getraind wordt om lichamelijke klachten en/of blessures van het bewegingsapparaat te voorkomen of te verminderen. De training wordt begeleid door een ervaren fitcoach. De fitcoach werkt hierbij nauw samen met onze fysiotherapeuten. Het accent ligt binnen de We-FIT Fitness meer op preventie en fitheid, dan op prestatie.

Baat bij Bewegen 65+

Naast de We-FIT fitness is er ook een groepstraining voor 65-plussers. In het Baat bij Bewegen 65+ uur wordt aandacht gegeven aan het trainen van uw conditie, spierkracht en balans. Dat doet u onder begeleiding van een ervaren fitcoach. De fysiotherapeut blijft ook dichtbij voor advies en vragen. De groep bestaat uit maximaal tien personen. Samen sporten is gezond en bovendien gezellig!

Voor wie?

We-FIT fitness is bedoeld voor een ieder die zijn algehele fitheid op peil wil houden of verhogen en daartoe al dan niet met lichamelijke beperkingen verantwoord wil sporten, of verder wil  revalideren na een blessure. De trainingen die wij voor u verzorgen zijn erop gericht uw belastbaarheidsniveau te verhogen door onder meer training van kracht, coördinatie en  uithoudingsvermogen. Onze trainingen vinden plaats in kleine groepen en hebben een individueel karakter. Er wordt hierbij onder meer gebruik gemaakt van professionele en fijn instelbare trainingsapparatuur en materialen die het mogelijk maken houdingen en bewegingen specifiek te oefenen en te trainen.

Er is ook een groepstraining voor 65-plussers die willen werken aan hun conditie, spierkracht en balans. Hierbij ligt de focus op het voorkomen van vallen.

Hoe werkt het?

Bij nieuwe deelnemers vindt er eerst een individuele intake door een fysiotherapeut plaats waarbij het gezondheidsverleden wordt besproken en een aantal testen wordt uitgevoerd om een indruk te krijgen van uw fitheid en algehele belastbaarheid. De resultaten hiervan worden met u besproken en u krijgt een persoonlijk advies.

Vervolgens wordt een individueel trainingsprogramma voor u samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wensen, doelen en fysieke mogelijkheden. Regelmatig zal dit met u worden geëvalueerd. Zo nodig zullen de oefeningen hierop worden aangepast en bijgesteld. Hierdoor is een verantwoorde manier van sporten gewaarborgd en blijft bewegen voor u een uitdaging.

Meer informatie over de locatie, tijden en kosten, klik hier!

Wilt u meer informatie over We-FIT,  neem dan gerust contact met ons op. Wilt u zich inschrijven? Klik dan hier! 

Kim heeft na 3 jaar studeren afgelopen maandag haar Master Oncologic Physical Therapy behaald! 🎓 Ze is er klaar voor om na haar zwangerschapsverlof een betekenisvolle bijdrage te leveren als oncologiefysiotherapeut!

#fysiotherapie #fysiotherapiebaat #baatbijfysiotherapie #oncologiefysiotherapie #oncologiefysiotherapeut #wijchen #master #masteroncologiefysiotherapie
...

33 7

As donderdag 13 juni gaat onze collega Lars samen met een vriend de Tour du ALS fietsen om geld op te halen voor het goede doel. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om meer onderzoek te doen naar ALS omdat er nog weinig bekend is over deze ziekte en er nog geen geneesmiddel is.
Wil je Lars zijn actie steunen? Dat kan door een donatie te doen via onderstaande link:

https://www.tourduals.nl/teams/jovi-en-lars
...

29 1

Op 13 juni organiseert Werkgroep Valpreventie Wijchen een inspirerende ochtend met fietsinformatie voor alle inwoners. Een fietsenmaker kan jouw fiets controleren. Een deskundige fietsdocent van de Fietsersbond staat klaar met handige tips voor fietsveiligheid en fietsplezier.

Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.

Donderdag 13 juni tussen 9:00 en 13:00 uur kunt u langskomen. U kunt ons vinden voor de H. Antonius Abt Kerk, Oosterweg 2 in Wijchen.

Deze dag wordt u aangeboden vanuit het programma Doortrappen in opdracht van de provincie Gelderland. Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Met het programma Doortrappen wil provincie Gelderland eraan bijdragen dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen.
...

7 0