We-FIT fitness

Hebt u een blessure, een chronische aandoening of specifieke klacht en wilt u werken aan uw herstel?

  • Bent u minder belastbaar tijdens het uitvoeren van uw dagelijkse taken en wilt u uw conditie op peil houden?
  • Wilt u na bijvoorbeeld een ziekteperiode, operatie  of bevalling opnieuw beginnen met sporten?
  • Bent u in de eindfase van uw fysiotherapeutische behandeling? Of hebt u deze al afgerond en wilt u onder begeleiding blijven trainen?
  • Wilt u graag onder begeleiding aan uw gezondheid werken?

Wellicht is We-FIT fitness dan iets voor u!

Wat is We-FIT fitness?

We-FIT fitness is groepsgewijs trainen waarbij met behulp van professionele apparatuur specifiek en gedoseerd geoefend en getraind wordt om lichamelijke klachten en/of blessures van het bewegingsapparaat te voorkomen of te verminderen. De training wordt begeleid door een ervaren fitcoach. De fitcoach werkt hierbij nauw samen met onze fysiotherapeuten. Het accent ligt binnen de We-FIT Fitness meer op preventie en fitheid, dan op prestatie.

Baat bij Bewegen 65+

Naast de We-FIT fitness is er ook een groepstraining voor 65-plussers. In het Baat bij Bewegen 65+ uur wordt aandacht gegeven aan het trainen van uw conditie, spierkracht en balans. Dat doet u onder begeleiding van een ervaren fitcoach. De fysiotherapeut blijft ook dichtbij voor advies en vragen. De groep bestaat uit maximaal tien personen. Samen sporten is gezond en bovendien gezellig!

Voor wie?

We-FIT fitness is bedoeld voor een ieder die zijn algehele fitheid op peil wil houden of verhogen en daartoe al dan niet met lichamelijke beperkingen verantwoord wil sporten, of verder wil  revalideren na een blessure. De trainingen die wij voor u verzorgen zijn erop gericht uw belastbaarheidsniveau te verhogen door onder meer training van kracht, coördinatie en  uithoudingsvermogen. Onze trainingen vinden plaats in kleine groepen en hebben een individueel karakter. Er wordt hierbij onder meer gebruik gemaakt van professionele en fijn instelbare trainingsapparatuur en materialen die het mogelijk maken houdingen en bewegingen specifiek te oefenen en te trainen.

Er is ook een groepstraining voor 65-plussers die willen werken aan hun conditie, spierkracht en balans. Hierbij ligt de focus op het voorkomen van vallen.

Hoe werkt het?

Bij nieuwe deelnemers vindt er eerst een individuele intake door een fysiotherapeut plaats waarbij het gezondheidsverleden wordt besproken en een aantal testen wordt uitgevoerd om een indruk te krijgen van uw fitheid en algehele belastbaarheid. De resultaten hiervan worden met u besproken en u krijgt een persoonlijk advies.

Vervolgens wordt een individueel trainingsprogramma voor u samengesteld waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wensen, doelen en fysieke mogelijkheden. Regelmatig zal dit met u worden geëvalueerd. Zo nodig zullen de oefeningen hierop worden aangepast en bijgesteld. Hierdoor is een verantwoorde manier van sporten gewaarborgd en blijft bewegen voor u een uitdaging.

Meer informatie over de locatie, tijden en kosten, klik hier!

Wilt u meer informatie over We-FIT,  neem dan gerust contact met ons op. Wilt u zich inschrijven? Klik dan hier! 

Baat bij Valtraining

Op 8 mei starten wij weer een valtraining voor 70-plussers.

Ken jij iemand die moeite heeft met lopen of balans houden? Of is hij/zij bang om te vallen? Dan kan deze training hierbij helpen!

De training is op woensdag van 16:00 – 17:30 uur en duurt 10 weken.

Locatie: in onze praktijk op ’t Slotje 7

Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op onze website:
https://www.baatbijfysiotherapie.nl/valtraining/
...

11 0

Namens alle medewerkers wensen wij u hele fijne paasdagen. Maandag zijn we een dagje gesloten maar dinsdag staan we weer voor u klaar zoals u van ons gewend bent! #pasen #extradagjeweekend #dinsdagzijnweerweer #baatbijfysiotherapie ...

5 0

Afgelopen weken heeft Eline de valpreventie groep begeleid. Zij is hier speciaal voor opgeleid. De trainingsduur is 12 weken en wordt gegeven binnen onze praktijk op de begane grond. In de gemeente Wijchen werken we samen aan gezondheid en geluk vanuit het lokaal preventie akkoord. We gaan samen aan de slag om de gezondheid van inwoners te verbeteren.

Binnenkort weten we wanneer een nieuwe training gaat starten. Wilt u wel alvast lekker gaan bewegen en werken aan uw conditie, balans en spierkracht onder begeleiding van een ervaren fitcoach dan kan dat ook. Op meerdere momenten in de week bieden wij deze groepstraining aan. U kunt op de website meer informatie vinden over de verschillende trainingen die wij aanbieden!
...

17 0

Hi!

Ik ben Fay en sinds januari ben ik bij team Baat gekomen om het secretariaat te versterken. Naast Sandra kun je mij nu dus ook aan de telefoon krijgen of bij de balie tegenkomen.

Ik kijk ernaar uit om jullie te helpen met al jullie vragen!
...

24 0