Inlog mijn Fysio Baat

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij  pijnlijke gebieden in spieren (triggerpoints)  met een naaldje worden aangeprikt. Dry Needling is een onderdeel van het fysiotherapeutisch handelen en wordt toegepast in aanvulling op de reguliere fysiotherapie of manueeltherapeutische behandeling. Doel is om spieren hiermee snel en langdurig te ontspannen.
De methode werkt op specifieke punten, de zogenaamde triggerpoints. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn 'op afstand' veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze vaak de hoofdoorzaak kunnen zijn van bepaalde klachten.

De behandeling
De behandeling is gericht op het uitschakelen van de triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Het inbrengen van het naaldje is bijna niet voelbaar. Als het juiste triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort 'kramp gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen.

Robin Scholten is binnen de praktijk gespecialiseerd in het uitvoeren van dry needling. Wilt u meer informatie over dry needling of een afspraak maken met onze dry needling therapeut, neem dan gerust contact met ons op.


oefening baat kunst

   Zilveren Kruis Pluspraktijk

Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat is door VGZ, Menzis, ZilverenKruis en CZ benoemd tot Pluspraktijk.