Inlog mijn Fysio Baat

Medical Taping Concept Wijchen

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Korea en Japan. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.    

Bij Medical Taping wordt getapet met Cure Tape. Dit is een elastische, katoenen tape met een antiallergische lijmlaag. Cure Tape ondersteunt spieren in hun functie zonder de bewegingsmogelijkheden te beperken. Cure Tape heeft eenzelfde rekbaarheid, dikte en gewicht als de huid. Bij de meeste toepassingen wordt Cure Tape meerdere dagen gedragen. Bij een langdurige toepassing wordt de tape eens per vijf dagen vernieuwd.

Pijndemping door drukvermindering en circulatieverbetering is één van de belangrijkste effecten!

Een aantal aandoeningen waarbij Medical Taping met succes wordt ingezet zijn:

Marijke KloosterboerPetra Hordijk, Bo Hendriks en Sanne Zwinkels zijn binnen de praktijk gespecialiseerd in Medical Taping. Wilt u meer informatie over Medical Taping of een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten, neem dan gerust contact met ons op.


oefening baat kunst

 Zilveren Kruis Pluspraktijk

Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat is door VGZ, Menzis, ZilverenKruis en CZ benoemd tot Pluspraktijk.