Inlog mijn Fysio Baat
Sportfysiotherapie bij De Baat fysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie bij De Baat fysiotherapie

Sporten gaat samen met risico. Een blessure is snel veroorzaakt. Genezing duurt helaas langer, maar u wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Sportfysiotherapie zorgt ervoor dat de belastbaarheid en de belasting door het sporten weer met elkaar in evenwicht zijn. De sportfysiotherapeut stelt een alternatief trainingsschema samen. Actieve oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de revalidatie. Het behandelplan is helemaal op uw mogelijkheden en uw sport afgestemd. Zo behoudt u uw conditie en niveau en werkt u aan een snel herstel. Ook als de belasting van uw dagelijkse werkzaamheden een probleem is, kan sportfysiotherapie uw belastbaarheid verhogen. Sportfysiotherapie is er voor iedereen: van beginner tot professionele sporter en van jong tot oud. Samen bevorderen we de sportprestaties en, niet te vergeten, het plezier dat sporten geeft. 

Sportfysiotherapie speelt daarnaast ook een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Voorkomen is immers beter dan genezen! De sportfysiotherapeut heeft inzicht in verschillende sporten en beseft als geen ander hoe belangrijk uw sport voor u of uw vereniging kan zijn. 

Sportfysiotherapie bij De Baat fysiotherapie

Sportfysiotherapie besteedt specifieke aandacht aan de sport. Dat merkt u aan advies over materialen, kleding en schoeisel. Tijdens de behandeling werkt u soms met trainingsapparatuur. Ook kunnen  er braces, tapingtechnieken en mobiliserende technieken worden toegepast. Indien gewenst overleggen onze fysiotherapeuten met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Kortom, sportfysiotherapie ondersteunt u bij:

Rick Dumoulin is gespecialiseerd als sportfysiotherapeut binnen onze praktijk. Bo Hendriks is in opleiding als master sportfysiotherapie. Wilt u meer informatie over uw sportgerelateerde klachten of een afspraak maken met onze sportfysiotherapeut, neem dan gerust contact met ons op.


oefening baat kunst

 Zilveren Kruis Pluspraktijk

Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat is door VGZ, Menzis, ZilverenKruis en CZ benoemd tot Pluspraktijk.