Inlog mijn Fysio Baat

Voet- en loopanalyse

Voorkomen blessures
De kans op blessures wordt aanzienlijk kleiner bij het gebruik van schoenen die passen bij u als individu. Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in de voetenstand of het afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of onderhouden. Met de juiste schoen of ondersteuning kan dit worden verholpen.

Werkwijze 
Onze fysiotherapeut beoordeelt uw houding,  uw voetenstand en voetafwikkeling en bepaalt of uw looppatroon een klacht kan veroorzaken of onderhouden.

Schoeninspectie
Het slijtagepatroon van uw gedragen schoenen kan nuttige informatie geven over uw looppatroon. Daarom zullen uw schoenen hierop worden beoordeeld. Er wordt gekeken naar de verschillen tussen de linker- en rechterschoen en er wordt gekeken of de maat en de breedte geschikt zijn voor uw voeten.

Podoscopisch onderzoek
Met behulp van een podobaroscoop, een voetspiegel, wordt gekeken naar de stand van uw voeten en wordt de drukverdeling onder uw voeten zichtbaar gemaakt

Blauwdruk en videoanalyse
Vervolgens worden er met een digitale drukmeetplaat en een videoanalyse uw voetafwikkeling en looppatroon in beeld gebracht. Hierbij wordt de druk die tijdens het lopen onder de voet ontstaat vastgelegd en worden piekbelastingen geregistreerd. Tevens kan door deze methode het voettype bepaald worden.

Analyse en advies: maatwerk
Na de voet- en loopanalyse worden de bevindingen met u besproken en hebt u zelf direct inzicht in uw voetenstand en voetafwikkeling. Mogelijk wordt geadviseerd een (sport)steunzool of een bepaald type sportschoen te gaan dragen. Individuele steunzolen worden volledig naar wens vervaardigd door een erkend orthopedisch schoentechnicus. Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat werkt hiermee nauw samen.

Vergoeding
De zolen worden mogelijk door uw ziektekostenverzekering (gedeeltelijk) vergoed. Sommige polissen kennen zelfs een hogere vergoeding voor VSO-(sport)steunzolen dan voor andere zolen. Check dit in uw polis, bij uw zorgverzekeraar of raadpleeg de website van stichting LOOP, vergoeding steunzolen! 

Sanne Zwinkels en Bo Hendriks zijn binnen de praktijk  gespecialiseerd in het aanmeten van steunzolen. Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan gerust contact op.


Onze praktijk is aangesloten bij het VSO-netwerk, www.vsonetwerk.nl


oefening baat kunst

 Zilveren Kruis Pluspraktijk

Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat is door VGZ, Menzis, ZilverenKruis en CZ benoemd tot Pluspraktijk.