Enkel en voetklachten

Informatie over uw klacht

Je loopt en staat de hele dag op je voeten. Klachten aan je voeten kunnen dan ook heel erg vervelend zijn. Bijna iedereen heeft wel eens last van de voeten. Problemen aan de voet, enkel en onderbeen worden veroorzaakt door sporten, een te lange of te intensieve belasting van de voet, ongelijke stand of bouw van je voeten of ouderdom. Enkelblessures ontstaan meestal na een verstapping waardoor de enkelbanden of het kraakbeen wordt beschadigd. Meestal herstelt dat vanzelf. In ongeveer 30% van de enkelblessures is een verdere diagnose en behandeling nodig.

Voet- en enkel klachten en fysiotherapie

Onze (sport) fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de behandeling van voet- en enkel klachten. Sanne Toonen en Kim Peters kunnen een uitgebreide voet- en loopanalyse uitvoeren. De fysiotherapeut beoordeelt uw houding, uw voetenstand en voetafwikkeling en bepaalt of uw looppatroon een klacht kan veroorzaken of onderhouden. Mogelijk wordt geadviseerd een (sport)steunzool of een bepaald type sportschoen te gaan dragen. Individuele steunzolen worden volledig naar wens vervaardigd door een erkend orthopedisch schoentechnicus. Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat werkt hiermee nauw samen.

Weet u niet wat u heeft dan kunt u hier de gratis fysiotherapie check doen.

Neem contact op met de praktijk voor meer informatie wat de fysiotherapeut voor u kan betekenen. Klik hier voor het maken van een afspraak!

Veel voorkomende aandoeningen aan de voet en enkel: