Schrijfproblemen

Schrijven wordt nog steeds gezien als een belangrijk communicatiemiddel. Tegenwoordig verloopt steeds meer communicatie via de computer in plaats van op papier. Waarom is schrijven dan toch zo belangrijk voor kinderen? Natuurlijk omdat kinderen nu (nog) niet altijd een computer, tablet of telefoon bij de hand hebben. Maar ook omdat schrijven belangrijk is voor de taalvaardigheid. Jonge kinderen leren woorden en letters aanzienlijk beter herkennen wanneer ze leren schrijven dan wanneer ze leren typen. Daarnaast leren ze eenvoudige woorden beter te spellen door te schrijven dan wanneer ze starten met het typen zonder te hebben leren schrijven.

Niet iedereen schrijft even netjes, maar we spreken pas echt van een schrijfprobleem wanneer het handschrift nauwelijks of niet leesbaar is; het tempo van schrijven veel lager ligt dan bij leeftijdsgenoten; het kind de schrijfbeweging niet aangeleerd krijgt of wanneer er pijn is bij het schrijven.

Bron: dekinderfysiotherapeut.com

Lees verder op dekinderfysiotherapeut.com

Er is iets te doen aan de klachten van uw kind!

Sanne Zwinkels en Moniek Hendricks zijn binnen de praktijk gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen.

Onze afdeling kinderfysiotherapie heeft voor de behandelingen een aparte trainingsruimte ter beschikking van circa 45 m2. Kinderen tot 2 jaar krijgen kinderfysiotherapie aan huis.

Wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie of een afspraak maken met onze kinderfysiotherapeut, neem dan gerust contact met ons op.