Nek- en / of hoofdpijnklachten

Nek- en/ of hoofdpijnklachten komen vrij veel voor bij kinderen en jongeren. Veelvoorkomende diagnoses bij hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn en migraine. Bij een nekklacht zijn pijnlijke spieren in de nek vaak een probleem.

Wanneer een kind langer hoofdpijn of nekklachten ervaart zal eerst bekeken moeten worden waardoor deze klachten veroorzaakt worden. Als een nekklacht bijvoorbeeld komt doordat de spieren van de nek erg strakgespannen staan dan kan een kinderfysiotherapeut dit behandelen. Bij migraine zal de kinderfysiotherapeut de oorzaak van de klacht niet weg kunnen nemen. Het is soms wel mogelijk om de gevolgen hiervan te behandelen waardoor het kind minder klachten ervaart.

Lees verder op dekinderfysiotherapeut.com

Bron: dekinderfysiotherapeut.com

Er is iets te doen aan de klachten van uw kind!

Sanne Zwinkels en Moniek Hendricks zijn binnen de praktijk gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen.

Onze afdeling kinderfysiotherapie heeft voor de behandelingen een aparte trainingsruimte ter beschikking van circa 45 m2. Kinderen tot 2 jaar krijgen kinderfysiotherapie aan huis.

Wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie of een afspraak maken met onze kinderfysiotherapeut, neem dan gerust contact met ons op.