Mindfulness cursus – we starten weer een nieuwe groep op dinsdag 12 september!

Mindfulness is leven met volle aandacht in het hier en nu. Het overgrote deel van onze gedachten gaat over de toekomst. “Ik moet morgen….. en straks ga ik…..” Wil jij ook meer genieten van het “nu”? Dan is de cursus Baat bij Mindfulness wellicht iets voor jou!

Mindfulness is het bewust aandacht geven aan het moment, zonder hierover te oordelen. Het is goed om in het moment te leven,  maar vaak zijn we meer met onze aandacht in het verleden of de toekomst. In de mindfulness cursus leer je meer aanwezig te zijn in het huidige moment, in plaats van te piekeren, je dag te plannen of bang te zijn voor zaken die mogelijk helemaal niet gebeuren. Je oefent jezelf in het opmerken wanneer de “automatische piloot” de zaak overneemt. Als je dat bewust bent, dan kun je een keuze maken waar je jouw aandacht op wil richten. Gewoon down to earth aan de slag!

  • Mindfulness werkt stress verlagend
  • Mindfulness maakt je productiever
  • Door mindfulness leer je in elke situatie iets ‘moois’ te herkennen
  • Mindfulness leert je de kleine dingen te zien en ervan te genieten

Wat ga je doen tijdens de Mindfulness cursus?

De cursus bestaat naast een theoretische verdieping uit:

A Formele mindfulness oefeningen zoals bijvoorbeeld de bodyscan. Je brengt hierbij de aandacht naar wat je voelt in je lichaam van je voeten tot aan je kruin.
B Informele oefeningen: Zo kan je bijvoorbeeld als oefening met volle aandacht eten. Bewust de smaak ,de temperatuur en de structuur waarnemen. Mogelijk dat je meer kan genieten van deze maaltijd en eerder merkt dat je genoeg gegeten hebt.
C Gewoontebrekers: Mocht je onwillekeurig elke avond op de bank voor de buis belanden, kies dan bewust eens iets uit wat je leuk lijkt om te doen maar waar het nooit van komt. Of pak een oude hobby weer eens op.
D Mindful bewegen: Er wordt gebruik gemaakt van oefeningen uit de Feldenkrais/mobilizing awareness. We doen oefeningen in lig, staand en zittend. Met aandacht ervaren hoe je beweegt en hoe de beweging tijdens de oefening kan veranderen.

Na de oefeningen is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.