De beroepsvereniging van de fysitotherapeuten, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), heeft tegen de achtergrond van alle actuele corona-maatregelen aangegeven dat het noodzakelijk is om de fysiotherapeutische zorg te blijven continueren. De kern van deze visie is dat het in het belang van patiënten, maar zeker ook van huisartsen en ziekenhuizen is om fysiotherapie te blijven aanbieden.  Wij sluiten ons volledig aan bij deze visie. U bent van harte welkom in de praktijk, mits u de voorzorgsmaatregelen goed in acht neemt. Twijfelt u, bel naar de praktijk of uw huisarts.

De onderbouwing:

  • De fysiotherapeutische beroepsgroep moet zoveel mogelijk door kunnen werken om daarmee ook een bijdrage te kunnen leveren aan het verlichten van deze crisis.
  • Daarnaast zal ook het wegvallen van fysiotherapie uit de keten gevolgen hebben voor het bewegend functioneren van mensen met vergaande gevolgen voor zelfstandigheid en optimaal functioneren.
  • Uitvallen van deze zorgvorm heeft al gevolgen voor patiënten maar zal ook toenemend druk veroorzaken op een toch al overbelaste 1e en 2e lijn.

Wij houden u op de hoogte van nieuwe berichtgeving. Op de website van het KNGF kunt u meer informatie vinden https://www.kngf.nl/actueel/nieuws

« Terug