Gezamenlijk schouderspreekuur, een samenwerking tussen fysiotherapeut en orthopeed

Schouderklachten zien wij veelvuldig in de praktijk. De behandeling van deze schouderklachten kan in veel gevallen door de gespecialiseerde schouder fysiotherapeut worden gegeven. Het kan voorkomen dat klachten langer blijven bestaan dan gedacht of dat fysiotherapie niet het nodige resultaat geeft. Dan is verder onderzoek en/of behandeling door een orthopeed geïndiceerd. Het is wenselijk voor een goede ondersteuning voor u als patiënt dat er een nauwe samenwerking is met de orthopeed. Sinds 2020 is Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat een samenwerking aangegaan met drs. Gert Jan Geijssen, werkzaam als orthopeed bij de Bergman Clinics. Samen voor de beste schouderzorg!

De orthopeed is iedere maand een dagdeel bij ons in de praktijk aanwezig. Samen met onze schouderspecialist Léon de Baat, ziet de orthopeed patiënten met schouder gerelateerde klachten. Zowel diagnostiek middels echografie als advies en behandeling, zoals een barbotage onder echogeleiding behoort tot de mogelijkheden. Vanuit de gedachte dat het belangrijk is om zorg zo dichtbij huis mogelijk te regelen, korte wachttijden te hebben en een directe communicatie tussen de behandelaars, is dit schouderspreekuur tot stand gekomen. Dit initiatief is opgezet samen met Fysiotherapie de Hofstede in Beuningen.

Dit gezamenlijk spreekuur kan bezocht worden na goed overleg met de huisarts. Een verwijzing is noodzakelijk. Onze fysiotherapeuten zullen daarom ten alle tijden eerst overleg voeren met uw huisarts om onze overwegingen voor dit consult toe te lichten.

Heeft u schouderklachten en vraagt u zich af of deze klachten door onze schouderspecialisten onderzocht en behandeld kunnen worden? Neem dan contact op met de praktijk. Wij staan u graag te woord om u verder te helpen. Hiervoor kunt u gebruik maken van ons contactformulier op de website, een WhatsApp bericht sturen of ons telefonisch contacten.

Om onze kennis up to date te houden is Fysio- en Manuele Therapie Baat aangesloten bij het Schoudernetwerk Zuid-Oost Nederland. Actuele kennis wordt door middel van scholingen en overleggen gedeeld. Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van schouderklachten.