Handtherapie

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. In uw hand zitten onder andere 27 botjes, 30 gewrichten, meer dan 40 spieren en talloze bandjes, bloedvaten en zenuwen. Hierdoor kan uw hand bewegen met grote kracht of juist een enorme precisie. Een kleine aandoening aan de hand kan ingrijpende gevolgen hebben op het functioneren van de hand en soms zelfs de hele arm. Een hand- of polsklacht kan u al snel beperken in uw dagelijks leven. Het behandelen van deze klachten wordt binnen Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat gedaan door onze gespecialiseerde handtherapeut Kiki Hendriks.

Wat doet de handtherapeut?

Handtherapie richt zich op de revalidatie van letsels en/of aandoening aan de handen. Daarnaast focust de handtherapeut zich op het trainen, verbeteren van mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid van de aangedane hand en/of pols. De therapie is ook gericht op het opheffen van stoornissen en het optimaliseren naar maximale inzetbaarheid van de arm-, pols- en handfunctie.

De handtherapeut is binnen Fysiotherapie Baat een gespecialiseerde fysiotherapeut. De handtherapeut zal samen met u de klachten zo goed mogelijk in kaart brengen. Aan de hand van uw verhaal en door middel van het doen van een aantal testen wordt een behandelplan op maat opgesteld. Indien nodig kan de handtherapeut ook een spalk op maat aanmeten om het aangedane gebied meer rust te geven.

Wanneer naar de handtherapeut?

Bij de volgende klachten kunt u onder andere denken aan een handtherapeut:

  • Neurologische klachten, soms gepaard met uitval van kracht en/of gevoel in de hand (zoals onder andere bij het Carpaal Tunnel Syndroom)
  • Artrose
  • Peesontstekingen, triggerfinger, tenniselleboog, KANS/RSI klachten, en andere klachten die veroorzaakt worden door overbelasting
  • Revalidatie na een breuk of operatie
  • Instabiliteit van de pols
  • Ganglion
  • Blessures of letsel aan vingers, hand, pols en arm

Spalken

Het aanmeten van een spalk luistert zeer nauw, geen hand of klacht is immers hetzelfde. Daarom wordt iedere spalk op maat gemaakt. Het resultaat is een spalk die precies om uw vinger, hand of polst past. Het resultaat is een spalk die precies om uw vinger, hand of polst past. Afhankelijk van uw klacht biedt een spalk bescherming, beperkt ongewenste bewegingen, kan de beweeglijkheid juist ook verbeteren, kan ondersteunen bij pijnvermindering, geeft (relatieve) rust en kan een stand afwijking corrigeren.

Kosten van een spalk

De kosten van een spalk worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. De materiaal kosten worden in rekening gebracht. Het maken van een spalk worden verrekend als één consult fysiotherapie.

Vinger spalk €17,25
Duimspalk €36,95
Polsspalk €43,75
Relative motion extension spalk €31,50

De vermelde kosten zijn inclusief BTW

« Terug