Kinderfysiotherapie

Met kinderfysiotherapie behandelen we motorische en/of zintuiglijke ontwikkelingsstoornissen bij kinderen. De meeste kinderen ontwikkelen zich spelenderwijs op een natuurlijke manier. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Bij sommige kinderen is er sprake van een achterstand in deze ontwikkeling. Tijdig signaleren, onderzoeken en behandelen van een kinderfysiotherapeut is dan van groot belang. Veel meer dan bij volwassenen heeft kinderfysiotherapie te maken met een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling.

De kinderfysiotherapeut streeft naar een zo spoedig mogelijk herstel of participeren van het kind in het dagelijks leven op zijn of haar eigen niveau.

Wanneer naar de kinderfysiotherapeut?

Indicaties voor kinderfysiotherapie zijn erg divers. Enkele voorbeelden hiervan zijn: schrijfproblemen, niet mee kunnen komen met de gym of sport, incontinentieproblemen, pijnklachten, hyperventilatie, vertraagde ontwikkeling bij baby`s zoals het moeilijk op de buik kunnen liggen, onrustige of huilbaby`s, baby`s met voorkeurshouding en/of scheve hoofdjes.

Onze afdeling kinderfysiotherapie heeft voor de behandelingen een aparte trainingsruimte ter beschikking van circa 35 m2. Kinderen tot 2 jaar krijgen kinderfysiotherapie aan huis. Sanne Toonen-Zwinkels en Moniek Hendricks zijn binnen de praktijk gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen. Sanne heeft zich tevens gespecialiseerd in de zorg voor kinderen met poep- en plasproblemen en maakt voet- en loopanalyses bij kinderen waarbij het aanmeten van een (sport)steunzool tot de mogelijkheden behoort.

Wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie of een afspraak maken met onze kinderfysiotherapeut, neem dan gerust contact met ons op.
Onze praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie, www.nvfk.fysionet.nl.

Klikt u hier als u meer informatie wilt over het voorkomen van een voorkeurshouding.

Klikt u hier als u meer informatie wilt over het behandelen van een voorkeurshouding.

« Terug