Manuele therapie

Manuele therapie bij Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat is bestemd voor cliënten met bewegingsklachten en pijn in de rug, nek, heup, been, schouder, arm of hoofd. Het doel van manuele therapie bij Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat is naast het beter laten functioneren van de gewrichten, ook het verbeteren van de houding en bewegingen van de cliënt. Chronische pijn in de rug of in de nek kan zo worden voorkomen en het verstoorde evenwicht wordt door manuele therapie verholpen.

De manueel therapeut van Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat maakt gebruik van een aantal specifieke technieken om de gewrichten beter te laten functioneren, om de houding en bewegingen te verbeteren en om chronische pijn te verminderen of te voorkomen. Tijdens de manuele therapie worden de gewrichten van het lichaam op een zachte, subtiele manier bewogen, eventueel gevolgd door een manipulatie, in de volksmond ook wel “kraken” genoemd. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: meer bewegingsvrijheid en een afname van de pijnklachten.

Wanneer manuele therapie?

Bij de volgende klachten adviseren wij om onze manueel therapeut te contacten:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • Heupklachten

Wilt u meer weten over manuele therapie, kunt u naar dit filmpje kijken

Léon de Baat en Robin Scholten zijn binnen de praktijk gespecialiseerd in manuele therapie. Wilt u meer informatie over manuele therapie of een afspraak maken met één van onze manueel therapeuten, neem dan gerust contact met ons op.

Onze praktijk is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie, www.nvmt.nl

« Terug