Schouderfysiotherapie

De schouder is een gecompliceerd gewricht waarbij spieren, banden en gewrichtskapsel voor functionaliteit, stabiliteit en bescherming zorgen. De complexiteit maakt dat er verschillende soorten klachten kunnen optreden die een specifieke behandeling vragen. Daarom wordt u, wanneer u klachten heeft aan uw schouder, binnen Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat behandeld door een gespecialiseerd schouderfysiotherapeut.

Wat doet de schouderfysiotherapeut?

De in schouderklachten gespecialiseerde fysiotherapeut, Léon de Baat, stelt op basis van uitgebreide diagnostiek een passend behandelplan op. De therapie richt zich naast de lokale aspecten van de schouder ook op het opbouwen van de algemene belastbaarheid en functionaliteit. Ook aanvullende schouderdiagnostiek in de vorm van echografie wordt uitgevoerd door de schouderfysiotherapeut binnen de praktijk.

Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat is aangesloten bij het Schoudernetwerk Zuidoost Nederland (SZON), een schoudernetwerk voor en door fysiotherapeuten. Door kennisdeling en samenwerking met collega fysiotherapeuten en de orthopeden uit de omliggende ziekenhuizen kunnen wij vanuit onze praktijk patiënten met schouderklachten optimaal behandelen en begeleiden.

Fysiotherapeuten aangesloten bij het schoudernetwerk volgen samen verdiepende scholingen en gaan met elkaar in gesprek om best practice fysiotherapie te realiseren. Samen worden transparante, eenduidige en kwalitatief hoogwaardige schouderzorg ontwikkeld en verleend.

Wilt u meer weten over het Schoudernetwerk ZON, klik hier. Léon de Baat is als fysiotherapeut binnen onze praktijk aangesloten bij het netwerk.

« Terug