Shockwave

Heb je chronische pijn door bijvoorbeeld verkalking in de schouder, een tennisarm of hielspoor? Shockwave kan hier een oplossing voor bieden. Shockwave therapie en echografie bij Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat worden beoordeeld als één van de meest innovatieve en effectieve ontwikkelingen in de recente behandeling van chronische pijn. In tegenstelling tot traditionele behandelingsmethodes kan bij shockwave therapie de oorzaak van de chronische pijn direct worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Shockwave therapie bij Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat gaat voor een toekomst zonder chronische pijn.

Shockwave en echografie

Shockwave therapie en echografie zijn bij Fysiotherapie en Manuele Therapie Baat onlosmakelijk met elkaar verbonden. Echografie lokaliseert de bron van de pijn. Door de diverse aandoeningen die de chronische pijn veroorzaken via echografie op te sporen kan de fysiotherapeut duidelijk het letsel in beeld brengen om het vervolgens via shockwave therapie bloot te stellen aan korte shockwave-impulsen.

Wat is shockwave?

Shockwave therapie (ook wel “extracorporale shockwave therapie”of “ESWT” genoemd) is een behandeltechniek met geluidsgolven. De patiënt wordt blootgesteld aan krachtige geluidsgolven. De fysiotherapeut plaats een behandelkop op de huid en richt deze nauwkeurig op de blessure. De bloedsomloop en de stofwisseling verbeteren in het blessuregebied waardoor de pijn afneemt. De shockwave behandeling stimuleert het lichaam om de blessure zelf te genezen. Shockwave therapie laat de cliënt snel herstellen van chronische pijn en weer pijnvrij bewegen. Kalkafzettingen kunnen hierbij “zachter” gemaakt worden of zelfs vergruisd worden. De bekendste toepassing is het vergruizen van nierstenen met behulp van shockwaves.

Bij welke klachten gebruikt de fysiotherapeut shockwave?

Shockwave therapie is een veilige en wereldwijd toegepaste behandelmethode. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat shockwave therapie effectief is bij met name de volgende aandoeningen:

  • chronische schouderklachten (met of zonder kalk)
  • chronische elleboogklachten (tenniselleboog, golverselleboog)
  • Hielpijn (hielspoor), pijn net onder de voet
  • Achillespeesontsteking en peesontsteking van de strekpees van de knie

Léon de Baat en Kim Peters zijn binnen de praktijk gespecialiseerd in het uitvoeren van echografie en het toepassen van shockwave therapie. Wilt u meer informatie over shockwave therapie of een afspraak maken, neem dan gerust contact met ons op.

Voor een informatiefilmpje kunt u ook hier klikken.

« Terug