Sportfysiotherapie

Sporten kan samen gaan met een risico op blessures. De sportfysiotherapeut begeleidt sporters met een blessure om hun sport weer te kunnen beoefenen. De sportfysiotherapeut stelt een alternatief trainingsschema samen. Actieve oefeningen vormen een belangrijk onderdeel van de revalidatie. Het behandelplan is helemaal op uw mogelijkheden en uw sport afgestemd. Zo behoudt u uw conditie en niveau en werkt u aan een snel herstel.

Ook als de belasting van uw dagelijkse werkzaamheden een probleem is, kan sportfysiotherapie uw belastbaarheid verhogen. Sportfysiotherapie is er voor iedereen: van beginner tot professionele sporter en van jong tot oud. Samen bevorderen we de sportprestaties en, niet te vergeten, het plezier dat sporten geeft.

Sportfysiotherapie speelt daarnaast ook een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. Voorkomen is immers beter dan genezen! De sportfysiotherapeut heeft inzicht in verschillende sporten en beseft als geen ander hoe belangrijk uw sport voor u of uw vereniging kan zijn.

Sportfysiotherapie besteedt specifieke aandacht aan de sport. Dat merkt u aan advies over materialen, kleding en schoeisel. Tijdens de behandeling werkt u soms met trainingsapparatuur. Ook kunnen er braces, tapingtechnieken en mobiliserende technieken worden toegepast. Indien gewenst overleggen onze fysiotherapeuten met uw trainer over een aangepast trainingsschema.

Kortom, sportfysiotherapie ondersteunt u bij:

  • Sportblessures, waardoor u niet kunt sporten zoals u wilt;
  • Andere klachten waardoor u niet meer kunt sporten;
  • Trainingsadvies met aandacht voor blessurepreventie;
  • Advies in uw keuze voor een bepaalde sport, beste aanpak, materiaal, kleding en schoeisel;
  • Sportmedische begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering.

Robin Scholten is gespecialiseerd als sportfysiotherapeut binnen onze praktijk. Wilt u meer informatie over uw sport gerelateerde klachten of een afspraak maken met onze sportfysiotherapeut, neem dan gerust contact met ons op.

« Terug