Valtraining voor ouderen

Elke vijf minuten belandt er wel iemand op de spoedeisende hulp na een val. Meestal gaat dit om mensen die ouder zijn dan 65 jaar. Vanaf deze leeftijd bestaat er een vergrote kans om te vallen. Vallen kan een groot effect hebben op het dagelijks leven van ouderen. Ongeveer één op de drie ouderen valt jaarlijks één of meerdere keren per jaar. Vallen als oudere heeft vaak grotere gevolgen dan op jongere leeftijd. Een pols of heup is dan zomaar gebroken. Daarom geven wij aandacht binnen onze praktijk aan valtraining!

Beantwoord u één van onderstaande vragen met JA, dan heeft u een verhoogd risico op vallen en is een valtraining wellicht iets voor u:

  • Heeft u moeite met bewegen, lopen of balans houden?
  • Bent u bezorgd om te vallen?
  • Bent u de afgelopen 12 maanden gevallen?

Op woensdag 8 mei start een nieuwe groep om samen aan de slag te gaan met balans en krachttraining op een praktische manier. De trainingsduur is 10 weken en wordt gegeven binnen onze praktijk op de begane grond. In de gemeente Wijchen werken we samen aan gezondheid en geluk vanuit het lokaal preventie akkoord. We gaan samen aan de slag om de gezondheid van inwoners te verbeteren. Daarom ontvangen wij een financiële ondersteuning van de gemeente Wijchen om deze valtraining te verzorgen waardoor we de bijdrage die wij van u als deelnemer vragen laag kan blijven. U betaalt €50 voor de training.

Onze valtraining wordt gegeven door Eline Klijnsma. Zij is hier speciaal voor opgeleid.

Is een valtraining niet passend voor u maar wilt u wel alvast lekker gaan bewegen en werken aan uw conditie, balans en spierkracht onder begeleiding van een ervaren fitcoac, dan kan dat ook. Op maandag en donderdag bieden wij deze groepstraining aan. Klik hier voor meer informatie.

Wilt u meer weten over de ketenaanpak valpreventie, klikt u dan hier. Op de website van veiligheid.nl kunt u veel informatie vinden.

Wilt u zich aanmelden? Vul dan het formulier online in via het formulier hieronder, of klik hier om het aanmeldformulier te downloaden.


Aanmeldformulier Valtraining

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens:

Naam
Adres
Geslacht

Algemene gegevens:

Medische geschiedenis:

Privacy verklaring*